Založ si blog

USA hrozba pre mier ?

V našich a zahraničných médiách sa  strašne veľa popísalo o tzv. nedemokratickosti politického systému na Kube. Niektorí novinári zachádzajú až tak ďaleko, že Fidela Castra nazývajú krvavým diktátorom. Takzvaní “ochrancovia ľudských práv“ odhadujú, že na Kube je väznených okolo 300 politických väzňov. Vyzývajú na zvrhnutie socialistickej vlády a na „demokratizáciu“ Kuby.

 

Veľmi dobre si vieme predstaviť, čo si pod tou demokratizáciou predstavujú. Nahrnutie sa zahraničného kapitálu / najmä toho z USA /, privatizácia tabakového, cukrárenského, liehovarského …… priemyslu, zničenie pôvodnej kultúry a prerod obyvateľov Kuby na poslušné kolieska v americkom kapitalistickom stroji.

 

Už málo sa však hovorí o neustálej pomoci Kuby svojim karibským susedom, štátom Latinskej Ameriky, Afriky a dokonca aj obyvateľom z USA! Kuba je sama rozvojovým štátom, no to jej nebráni v tom, aby bezplatne poskytovala zdravotnícku starostlivosť pre ľudí z už spomínaných regiónov. Odhaduje sa, že vo svete je vyše 15 tisíc kubánskych doktorov a doktoriek, ktorí pomáhajú ľuďom po celom svete v ich domovských krajinách. Ktorý vyspelý štát si dovolí pri svojom bohatstve niečo podobné? Kuba má jeden z najlepších zdravotníckych a školských systémov na svete. Na kubánskych univerzitách bezplatne študuje niekoľko tisíc zahraničných  študentov z celého sveta. Za štúdiom na Kubu cestujú aj stovky obyvateľov USA, väčšinou tí tmavšieho vzhľadu, nakoľko sa vymykajú americkému ideálu krásneho bieleho dievčaťa, alebo chlapca študujúceho na Harvarde, alebo inej prestížnej škole  a hlavne preto, že v USA by si to štúdium na univerzite z finančného hľadiska nemohli dovoliť.

 

Prečo tak isto nekričia pseudoochrancovia  ľudských práv po zvrhnutí režimu v USA??? Je známe, že USA zadržiavajú po celom svete niekoľko desiatok tisíc politických väzňov. Oháňajú sa tzv. vojnou proti terorizmu a protiteroristickým zákonom. Ako dobre vieme, tento zákon je namierený proti každému kritikovi USA a tak sa stáva, že na listine tzv. teroristov, ktorí narušujú bezpečnosť USA sa nachádzajú mimochodom okrem teroristov aj ochrancovia ľudských práv, komunisti, anarchisti, socialisti, či iní ľavicoví, ekologickí, demokratickí  a voľnomyšlienárski aktivisti.

 

Rasizmus v USA je stále silným fenoménom a šíri sa z najvyšších miest amerického rebríčka . Filmy z americkej produkcie, ktoré nám majú dokázať, akým je Amerika liberálnym a tolerantným štátom je len obrovská lož a propaganda z dielní amerických režisérov. Za najväčší ideál amerického občana sa považuje obraz človeka, ktorý je voličom republikánov, je protestant a chodí pravidelne do kostola, miluje svoju krajinu a prezidenta, je biely a heterosexuál.

 

USA od svojho vzniku nerobia nič iné len vedú krvavé vojny. Vždy keď zavládne ako také pokojnejšie obdobie, objavia sa USA a je po srande. Obyvateľom USA sa ľahko pozerá na vojny a konflikty z pohodlia svojich obývačiek. Pozerajú a pozerali  sa na živé vysielanie z irackej, afgánskej, líbijskej vojny a zdá sa im to ako akási hra, kde oni sú tí dobrí a musia predsa zničiť zlých Arabov. Veľmi ťažko však berú, keď z Iraku, či Afganistanu príde oznámenie o smrti ich syna, či dcéry. Vtedy si rýchlo uvedomujú, že toto nieje hra a väčšinou až táto bolestná skúsenosť im otvorí oči.

 

Bushov diktátorský režim zatiahol celé ľudstvo do vojny proti terorizmu a Obamova zahraničná politika ide ďalej v týchto zabehnutých koľajách. Vojnu, ktorú si vymysleli USA na posilnenie svojej hegemónie vo svete a ostatné štáty im to veselo žerú. Prečo sa stále hovorí o Kube, Venezuele, Iráne, KĽDR, Bielorusku…..keď politika USA  zabíja ročne priamo, alebo nepriamo státisíce ľudí. Prenasleduje a zatvára svojich odporcov. Používa mučenie, bitky a iné zastrašovacie metódy na získavanie informácií. Odbúrava nám slobodu a to rôznymi bezpečnostnými opatreniami, kde hlavnou myšlienkou je, aby americkí špicľovia / prepáčte tajní agenti /  vedeli všetko o každom človeku, ktorý je, alebo by mohol byť potencionálnym odporcom americkej hegemónie. Je to podobné, ako život v reality show Big Brother. Áno je to kruté zistenie, ale je to tak, len s tým rozdielom, že veľkého brata nahradí oko USA.

 

Vedeli ste o tom, že ak občan USA navštívi Kubu dopúšťa sa vlastizrady? Ak vám na to úrady prídu, riskujete väzenie a vysokú peňažnú pokutu. Tento zákon už veľakrát uplatnili v praxi. Mnoho amerických občanov bolo prekvapených, keď po návrate z dovolenky z Kuby putovali rovno do amerického väzenia. O neprávostiach a svinstvách USA by sa dalo písať asi do nekonečna, preto tento môj článok ukončím výrokom Huga Cháveza a ten znie-„ Ak si ľudia Spojených štátov, tie milióny a milióny chudobných ľudí… ak si tá krajina uvedomí, čo sa tu skutočne deje, v Spojených štátoch dôjde k revolúcii,“

 

Miroslav Pomajdík

 

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 878479x
Priemerná čítanosť článkov: 11409x

Autor blogu

Kategórie