Založ si blog

Ako bačuje oligarchia v U. S. Steele: Nehorázne platy a odmeny pre jej riaditeľov…

Prezident košických železiarní U.S. Steel George Babcoke zarobil za minulý rok 5,18 milióna dolárov, čo je zhruba 4,85 milióna eur. Generálny riaditeľ a prezident celej korporácie U.S. Steel Mario Longh zarobil za minulý rok 13,2 milióna dolárov (12,3 milióna eur). Títo muži poberajú takéto nehorázne platy aj v dobe, kedy ide U.S. Steel prepustiť len v USA až 10% svojich zamestnancov.


Je nehorázne, že v dobe keď ide U.S. Steel masovo prepúšťať, tak svojmu šéfovi Mario Longhimu zvýšili oproti predchádzjúcemu roku plat z 5,64 milióna na dnešných spomínaných 13,2 milióna dolárov, takže už vieme, prečo nie sú mzdy pre 10% pracovníkov spoločnosti, kedže ich riaditeľovi zvýšili plat skoro o 8 miliónov dolárov…. Je to choré v akom systéme to žijeme.

Železiarne pre prospech celej spoločnosti 

Za socializmu boli košické železiarne v rukách celého národa, vďaka tomuto gigantu mali desaťtisíce ľudí dôstojnú prácu z ktorej mohli spokojne žiť a nie živoriť ako dnes… znamenalo to obrovský rozkvet mesta Košice a obyvateľov v ňom.

Dnes slúžia košické železiarne len pre úzku skupinu oligarchov, ktorí si z našej práce pakujú vrecká. Asi si dobre viete predstaviť, ako by ten jeho plat 4,85 milióna Eur vedel pomôcť v ďalšom rozvoji celej našej spoločnosti, keby nekončil v súkromných rukách, teraz však je v kapse jedného muža a na radovánky jeho rodiny…

Povedzme dosť systému, ktorý im toto všetko umožnil a tým je kapitalizmus. Vráťme košické železiarne do našich rúk, aby z nich prosperovala celá krajina, ako tomu bolo kedysi.

My vo Vzdore- strane práce sa pýtame: Je to demokracia, ak počúvame, ako každý rok pre túto bandu pracujeme čoraz viac, ako stúpa produkcia, ako rastie ekonomika, no zároveň nás masmédiá poúčajú o tom, ako musíme žiť čoraz horšie, ako sú nevyhnutné škrty a ako vraj si žijeme nad pomery. Sú také médiá vôbec na strane človeka, keď sa skláňajú pred týmto otrokárskym poriadkom a nám hovoria, aby sme sa bičovali?

Bojujme spoločne za zmenu !

Sme za demokraciu, kde úplne všetko v krajine vrátane našej pracovnej sily patrí nám, kde pracujeme pre seba a nehádžeme miliónové zisky do cudzích rúk. Sme za zákaz a tvrdé potlačenie vykorisťovania. Ľudia, ktorí chcú hrabať milióny z cudzej práce a to od rôznych kšeftárov a špekulantov až po nadnárodných bankárov tu nemožu mať miesto.

Demokracia neznamená možnosť nadávať, ale možnosť o niečom rozhodovať. A národ, ktorý nič nemá o ničom rozhodovať nemôže.

Sme za demokraciu, ktorá každému zabezpečí dôstojný život, aby sa každý mohol venovať tomu, čo ho zaujíma a nie aby celý život riešil existenčné problémy.

Sme za demokraciu, v ktorej sa médiá a politika netvária, že sú na strane všetkých, ale pritom sú len na strane úzkych kruhov. My otvorene hovoríme za koho sme a proti komu sme!

Takáto demokracia sa však nedá len zvoliť, nik ju nevybojuje za nás, takáto demokracia sa dá len vybojovať a to jednotou a solidaritou ľudí. My tejto demokracii hovoríme SOCIALIZMUS a práve preto sme tu VZDOR –strana práce.

 

Miroslav Pomajdík- Vzdor- strana práce

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 878656x
Priemerná čítanosť článkov: 11411x

Autor blogu

Kategórie