Založ si blog

Slovenskí vysokoškoláci idú prednášať na školy o extrémizme v médiách, aj za peniaze Ministerstva zahraničných vecí USA: Nestrannosť ako vyšitá…

Na Slovensku sa chystajú vysokoškoláci na turné po stredných školách, kde budú prednášať o extrémizme. Ide o deviatich študentov tretieho až piateho ročníka anglistiky a amerikanistiky na Univerzite P. J. Šafárika, ktorí prišli s týmto projektom. Viac o tejto ich aktivite sa dočítate TU: Na konci tohto článku je však aj táto veta: Súčasťou rozpočtu 2400 dolárov, ktoré im poskytlo americké ministerstvo zahraničia, je aj časť vo forme predplatenej reklamy na Facebooku…” No a tu to všetko začína akosi škrípať. Ako sa niekto môže tváriť, že ide šíriť kritické myslenie medzi študentmi, ako chce napomáhať študentom rozlíšiť v médiách články, ktoré podporujú extrémizmus, keď dostane peniaze na svoju propagáciu priamo od Ministerstva zahraničných vecí USA… Kde je potom ta objektivita, nestrannosť a kritické myslenie, keď vás platí ministerstvo, ktoré už desiatky rokov platí rôzne prevraty a destabilizácie krajín po celom svete, násilie, manipulácie s verejnou mienkou atď…atď… Ako sa potom môžete dávať do roly toho, čo ide o niečom prednášať objektívne. Ministerstvo zahraničných vecí USA nerozdáva peniaze tam, kde vie, že by sa to mohlo postaviť proti ich záujmom.
 
Čiže si vieme predstaviť, ako budú asi vyzerať tieto prednášky pre našich stredoškolákov. Na jednej strane samé varovania nad šírením “nepravdivých” správ o NATO, USA, amerických vojenských dobrodružstvách, o proruskej propagande, ale o tej americkej propagande, ktorá je dnes vydávaná za oficiálne overené zahraničné správy, ktoré preberajú média po celom svete, o tom sa asi na týchto prednáškach veru nedozviete. Ani o americkom extrémizme, ktorý vyvoláva vojny a nestabilitu po celom svete a korumpuje a podporuje všetkých, ktorí sa práve hodia do ich geopolitickej hry, je už jedno, že ide o rôznych diktátorov, ktorí majú na rukách krv.
Keď už má byť niečo vyvážené, má sa hovoriť o všetkých tipoch propagandy v médiách. Dnes je však módne, hovoriť iba o tej ruskej, ktorá tu samozrejme pôsobí, ale tak isto tu pôsobí americká propaganda, či propaganda ďalších tzv. západných veľmocí, ktorá je prakticky súčasťou každých jedných správ zo zahraničia, ktoré preberajú všetky mediálne agentúry po celom svete a ešte nám to predostrú v televízii, novinách, či na internete ako 100% pravdivé správy. Oni majú ten monopol na šírenie celosvetovej propagandy, ktorú využívajú na svoje mocenské postavenie a to tejto forme propagandy sa nehovorí, všetci sa tvária, že neexistuje, ale ona exituje a zasahuje do nášho každodenného dňa.
Dnes keď sa ozvete proti vojenským opatreniam NATO a USA a ich vojnovým dobrodružstvám, keď sa vyslovíte za mier a spoluprácu aj s Ruskom, keď spochybňujete hegemóniu USA a ich praktiky, hneď vás onálepkujú, že ste šíriteľ proruskej propagandy, ste Putinovec atď… Začal sa novodobý hon na čarodejnice, kde zlyháva zdravý rozum. Na jednej strane tu vykrikujú rôzni politici, analytici, novinári, aktivisti, “odborníci” o ruskej propagande, o hrozbe z Ruska, no na druhej strane vás vysmejú, keď začnete hovoriť o propagande Západu, USA a ich štvavej militarizácii, ktorá nás vháňa do nového napätia a strachu a nových šialených vojenských vízií.
 
Kritické myslenie treba určite poriadne cibriť, no keď niekto hovorí, že kritické myslenie je to, keď odhaľujem propagandu jedných a zamlčiavam propagandu druhých, alebo sa tvárim, že tá druha propaganda neexistuje, tak tomu sa nehovorí kritické myslenie, tomu sa hovorí vedomá manipulácia a klamanie. Preto myslite naozaj kriticky, nie len jedným smerom, ale ku všetkým formám manipulácie, či už ku nám prichádza zo Západu, alebo Východu. Hlavné je zachovať mier a nenechať sa strhnúť nenávisťou, lebo na túto nenávisť doplatíme zase len my obyčajní ľudia, ktorých rozoštvú tak, že sa opäť roztočí koleso vojny a oligarchovia na všetkých stranách barikády si na našom utrpení nabalia ešte viac vrecká.
O formách mediálnej manipulácie písal veľmi podrobne aj Eduard Chmelár. Jeho článok nájdete TU
Miroslav Pomajdík- podpredseda Vzdoru-strany práce
Odporúčam pozrieť si tento dokument, ktorý jasne poukazuje na to, ako sa dnešná žurnalistika stala v mnohých prípadoch šíriteľom propagandy a zámerne nám zamlčiava zverstvá, ktoré sú páchané západnými veľmocami. Takto sa média vlastne stávajú spolupáchateľmi týchto ohavných činov.
Tapin – Válka, kterou nevidíte |přesvědčte se, jak funguje mašinérie propagandy žurnalistiky v praxi

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 878144x
Priemerná čítanosť článkov: 11404x

Autor blogu

Kategórie