Založ si blog

Odhaľte pravú tvár strany 99%

Blížia sa nám predčasné parlamentné voľby a s nimi sa objavil ďalší “ľudový projekt“, strana 99%. Za týmto projektom je pán Ivan Weiss, ktorý financoval v minulých voľbách stranu SDĽ, ktorá sa prezentovala bombastickou kampaňou. Tak isto strana 99% spustila už teraz megalomanskú kampaň, ktorá si nás nájde na uliciach, internete, či v televízii.

 

Pán Weiss sa vyjadril, že z projektu SDĽ sa už dávnejšie stiahol a všetku svoju energiu vrhol do strany 99%. Táto strana nedávno na svojej tlačovke zverejnila aj hlavné tváre, ktoré niesu mediálne známe. Poďme si však stranu 99% rozobrať do hĺbky.

 

Táto strana tvrdí, že nieje ani pravicová, ani ľavicová, aj keď musíme uznať, že jej rétorika je silno ľavicová. Kampaň ktorú spustili je tak plošná a masová, že musela pohltiť obrovské množstvo financií, to nám už hneď naznačuje, že za stranou stoja finančne dobre situovaní ľudia. Snažia sa nám nahovoriť, že sú hnutím naštvaných ľudí, ktorých už nebaví pozerať sa na zlé fungovanie našej spoločnosti a chcú zničiť dnešnú partokraciu. Hovoria, že dnes už nie je podstatné deliť sa na pravicu, či ľavicu. S tým s nimi môžem úplne súhlasiť, no aj oni, aj my tento výrok chápeme ináč. My chápeme, že strany, ktoré sa dnes hlásia k ľavici napr. SMER-SD, alebo strany hlásiace sa k pravici, či stredu, sú stranami kapitálu. Tieto strany udržiavajú politický systém, systém kapitalizmu. Nechcú ho meniť, iba upravovať. Stoja za nimi finančné skupiny a úspešní biznismeni. Komunisti delia dnešné politické strany na buržoázne a komunistické. Na Slovensku je preto len jediná politická strana, ktorá chce zmenu systému, ktorá chce zmiesť kapitalizmus a nahradiť ho socializmom, ktorú tvoria výlučne predstavitelia vykorisťovanej väčšiny národa a ktorá háji výlučne túto triedu a to je KSS. Strany KDH, SDĽ, SMER-SD, SDKÚ, SaS atď. sú jedna veľká buržoázna rodina, ktorá presadzuje kapitalistické panstvo a vládu najbohatších skupín obyvateľstva. Zachovávajú vykorisťovateľský systém a presne takou istou stranou je aj 99%.

 

Porovnajte si niekoľko faktorov, a to kto za touto stranou stojí, kto ju presadzuje, aké ma ciele a ako sa financuje. Pre porovnanie. KSS má okolo 5 500 členov – študentov, robotníkov, inteligenciu, dôchodcov, nezamestnaných… KSS keď chce kandidovať v týchto parlamentných voľbách, tak musí urobiť finančnú zbierku vo svojich radoch, aby sa dokázala poskladať na volebnú kauciu 16 500 eur (cca 500 000 Sk). Každý člen KSS prispel na kauciu sumou 5 Eur, niektorí aj viacej. To dokazuje, že KSS je stranou utláčanej väčšiny, kde vyše 5 a pol tisíc jej členov sa musí pracne vyskladať na kauciu, že v jej radoch nie sú zbohatlíci, ktorým poskytnutie pol milióna korún na kauciu nerobí žiaden problém. Všimnite si stranu 99%. Niekoľkým jej signatárom, už teraz nerobí problém poskytnúť na jej kampaň niekoľko miliónov slovenských korún a ďalšie milióny sa chystá do kampane vraziť neskôr. Už pri tomto musí ľudí trknúť, že ktorý obyčajný poctivo pracujúci človek si na Slovensku môže dovoliť dať zo svojich prostriedkov na kampaň niekoľko miliónov. Signatári 99% sa ani netaja tým, že sú úspešní podnikatelia, ktorí sú dobre situovaní a majú nato zafinancovať takúto kampaň. Pripomeňme si tiež, že pán Ivan Weiss zo svojich prostriedkov financoval vo voľbách stranu SDĽ, ktorej kampaň stála určite riadnu pálku. Dnes pán Weiss financuje pre zmenu stranu 99%, ktorej kampaň má presne tie isté megalomanské rysy. Z toho nám jasne vyplýva, že pán Weiss patrí medzi to 1%, bohatých ľudí, ktorých finančné príjmy sú na slovenské pomery naozaj rozprávkové. Tu sa nám natíska otázka, ako by pán Weiss a ďalší páni podnikatelia z 99% reagovali, keby pracujúci chceli zrušiť nadvládu bohatých a chceli by zaviesť priamu demokraciu v jeho firmách, čo by znamenalo delenie finančného kapitálu a kolektivistické vedenie firmy, ktoré by znemožnilo pánovi Weissovi zhrabnúť väčšinu zisku, ktorú vytvárajú jeho zamestnanci?  Dostávame sa k jadru celej veci.

 

Strana 99% sa profiluje ako zástanca vykorisťovanej väčšiny národa, no len 1% národa si môže dovoliť takú kampaň, ako má strana 99% ! Hlásajú nabúranie partokracie, že sú občiansky hlas nášho národa. Je tomu naozaj tak? Veď pán Marcel Lukačka, jeden zo signatárov strany 99% sa netají tým, že vždy volil pravicové strany. Pán Mário Radačovský ďalší zo signatárov 99% vyhlási, že vzorom političky na Slovenku je pre neho Iveta Radičová. To nám jasne poukazuje na pravicový svetonázor hlavných predstaviteľov 99%. Títo páni zneužili značku hnutia 99%, ktoré sa šíri po svete a ktorého hlavnými predstaviteľmi sú mladí ľudia, robotníci, pracujúci, nezamestnaní, ktorí bojujú proti svetovej finančníckej oligarchii, proti diktatúre bankových a finančných skupín, proti kapitalizmu. Sú to ľudia, ktorí zvádzajú triedne zápasy vo fabrikách, na univerzitách, pracoviskách, ktorým ich vlastné sociálne pomery ukázali, kde patria a za koho záujmy bojujú a kto je zdrojom ich chudoby, a sociálneho vylúčenia, aj keď poctivo pracujú. Organizujú sa v odborových združeniach, občianskych, ekologických, robotníckych, komunistických, environmentálnych,  socialistických iniciatívach a hnutiach. Títo ľudia majú za sebou stovky protestov, iniciatív, nátlakových akcií, sú známi svojim občianskym aktivizmom.

 

Čím sú však známi hlavní signatári strany 99% za posledné roky okrem svojho biznisu a podnikania? Ničím! Zrazu sa postavili do čela utláčaných, do čela ľudí, ktorí myslia nato, ako nakŕmia svoje deti, ako zaplatia inkaso, ako si udržia svoju robotu, a nie nad tým, do akého politického procesu zase strčím svoje milióny korún! To je ten hlavný rozdiel. Kde boli signatári strany 99% keď boli v uliciach slovenskí odborári, ktorí bojovali proti novému Zákonníku práce, kde boli keď boli v uliciach učitelia, zdravotné sestry, protivojnoví aktivisti? Nikde, riešili svoj biznis a to isté riešia aj teraz! My komunisti sme tam na rozdiel od nich boli a sme tam stále. Sme všade v uliciach a pomáhame pracujúcim v boji za ich práva! Strana 99% je stranou 1% vykorisťovateľov, stranou, ktorej protagonisti budú ďalej udržiavať kapitalizmus a všetky výsady, ktoré z neho vyplývajú pre vládnucu oligarchiu. Boj za práva pracujúcich sa zvádzajú v uliciach, fabrikách, pracoviskách, univerzitách… To je hlavná aréna triedneho boja. Len človek, ktorý sa stotožnil so svojou triedou, sociálnou skupinou sa môže stať je ozajstným tribúnom a zástupcom. Na to nezabúdajte!

 

Poobzerajte sa okolo seba, kto celé roky nezištne bojuje za vaše práva, za váš kvalitnejší život, kto je jeden z Vás a nehrá sa na vašich spasiteľov, kto neprevracia kabáty a nehovorí vždy to, čo chcete počuť, iba takýto ľudia, hnutia, či strany si zaslúžia vašu úctu a podporu.

 

Preto sme komunisti a nimi aj väčšinou zomierame, lebo nám nezáleží na tom, či máme 1%, či 8%, či sme v parlamente, alebo mimo neho. Stále hlásame to isté, stále bojujeme za tú istú sociálnu skupinu a triedu a stále sme v uliciach, na pracoviskách a všade tam, kde dochádza k vášmu a tým aj nášmu útlaku. Za nič sa neskrývame a nikdy Vás neklameme rôznymi zavádzajúcimi názvami. Sme jedni z Vás!

 

Tak ako tiger nebude nikdy žrať trávu, tak nebude nikdy boháč zastupovať vaše práva!

Miroslav Pomajdík

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 876817x
Priemerná čítanosť článkov: 11387x

Autor blogu

Kategórie