Založ si blog

Povedzme jasné nie, vojenskej intervencii USA a ich spojencov v Sýrii!

S veľkým znepokojením sledujeme dianie v Sýrii. Táto krajina sa zmieta už dlhšiu dobu vo víre vojny. Na jednej strane stojí sýrska vláda na čele s prezidentom Bašárom Háfiz al-Asadom, podporovaná aj jednotkami libanonského šítskeho hnutia Hizballáh a na druhej povstalci zo Slobodnej sýrskej armády a džihádistické skupiny.

Medzi najlepšie koordinovanú a najskúsenejšiu skupinu povstaleckých jednotiek patrí organizácia An-Nusrá, ktorú tvoria fanatickí džihádisti, ktorí majú skúsenosti z bojových konfliktov po celom svete. Spomeňme Afganistan, Jemen, Alžírsko, Irak, Bosna… An-Nusrá je prepojená s organizáciou Al-Káida. Samostatným hráčom v konflikte sú Kurdi na severe krajiny, ktorí dostali od vlády autonómne postavenie a momentálne čelia útokom zo strany džihádistov.

V radách povstalcov majú najhlavnejšie slovo džihádistické skupiny, ktoré regrutujú svojich bojovníkov z celého sveta. Tajné služby západných štátov majú informácie aj o stovkách mladých moslimov z Európy, ktorí boli zverbovaní fanatickými duchovnými a teraz sa zúčastňujú bojových operácií na strane povstalcov. Je to ďalšia tikajúca bomba, lebo po ich návrate sa do Európy dostanú stovky fanatických islamistov, ktorí získali ohromné vojenské skúsenosti a ich jediným cieľom bude ich zúžitkovanie v európskom prostredí.

 

NIE vojenskej intervencii !

 

Sme tvrdými odporcami vojenského zásahu zo strany NATO, USA a ich spojencov. Západ odôvodňuje svoj preventívny útok tým, že sýrsky režim použil proti svojim obyvateľom chemické zbrane. Všetky dôkazy nasvedčujú, že za chemickým útokom v Sýrii stoja povstalecké sily, ktoré chcú vinu hodiť na vládu a vyprovokovať tak Západ, aby zasiahol na ich strane. Veľmi dobre vedia, že práve letecké útoky NATO a ich priame vojenské akcie v Líbyi pomohli povstalcom zvrhnúť režim Muammara Kaddáfiho.

Sýrski povstalci ustupujú v celej krajine a bez výraznej pomoci Západu, nemajú šancu na úspech, lebo Asadov režim má v krajine stále obrovskú podporu, tak sa silou mocou snažia obalamutiť celý svet, že za chemickým útokom v Sýrii je vláda, čím získajú zámienku na cudziu intervenciu.

 

Čo by získala sýrska vláda chemickým útokom na vlastných obyvateľov?

 

Bol by to pre nich samovražedný akt, lebo práve na niečo podobné čaká Západ, aby mohol proti režimu udrieť. Použiť chemické zbrane v svojom hlavnom meste je šialenstvo a sýrska vláda si to dobre uvedomuje.

Prečo by to spravila v čase, keď povstalci prichádzajú o jednu svoju baštu za druhou, množstvo povstaleckých vojakov sa opäť vracia do radov sýrskej armády, lebo sú šokovaní brutalitou džihádistov s ktorou sa stretávajú po celej Sýrii. Obyčajní sýrski obyvatelia pod tlakom skúseností s novými pomermi, ktoré so sebou prinášajú povstaleckí džihádisti ( odrezávanie hláv, podrezávanie zajatcov, masové popravy, zverské mučenie, žiadne práva pre ženy…) s veľkou úľavou vítajú ako svojich osloboditeľov práve vládne sýrske jednotky, ktoré čistia ich mestá od krvilačných fanatikov.

 

Čo západná intervencia, to posilnenie posilnenie fanatikov!

 

Vo všetkých islamských krajinách v ktorých sa vojensky angažovali USA a NATO, je na vzostupe radikálny islam a džihádisti v nich hrajú hlavné husle. V Afganistane je len otázka času, kedy krajinu opäť ovládne Taliban, v Iraku vládne chaos, sektárske násilie a islamskí fanatici terorizujú obyvateľstvo, terajšia vláda v Líbyi nemá žiadnu moc a  krajinu prakticky ovládajú džihádistické milície, ktoré zadržiavajú a mučia stále desaťtisíce ľudí a svojich odporcov popravujú najbrutálnejšími metódami. O akom boji proti terorizmu to USA a NATO hovorí, keď vďaka ich vojenskej a materiálnej pomoci je islamský fanatizmus všade kde sa angažovali na vzostupe?

 

Stojíme na strane legitimnej vlády !

 

Vyzývame slovenskú vládu, aby zaujala jasné protivojnové stanovisko, aby v prípade intervencie neotvorila náš vzdušný priestor pre lietadlá interventov, ale aktívne im oponovala. Vyzývame obyvateľov k protivojnovým aktivitám a aby nepodporovali tie politické strany, ktoré naďalej obhajujú členstvo Slovenska v krvavej zločineckej organizácii NATO!

Sýrsky režim má mnoho chýb a veľa vecí sa nám na jeho fungovaní nepáči, no stále je pre nás prijateľnejší, ako alternatíva, ktorú predstavujú povstalci. Pre odstrašujúci príklad, čo bude nasledovať v Sýrii po ich víťazstve nemusíme chodiť ďaleko. Stačí sa oboznámiť so súčasnými pomermi v Líbyi.

V dobe, keď neutrálna pozícia nič nerieši a je iba hnusnou pokryteckou pózou, keď si musíme vybrať, na koho strane stojíme, jasne hovoríme, že našu jednoznačnú podporu má legitímna sýrska vláda na čele s prezidentom Bašárom Háfiz al-Asadom. Veríme vo víťazstvo sekulárnych vládnych síl a varujeme pred akoukoľvek pomocou pre džihadistickú sýrsku opozíciu, ktorej prípadné víťazstvo bude znamenať pohromu pre celú Sýriu a blízky región.

 

Miroslav Pomajdík

http://www.youtube.com/watch?v=ME73y4KSopg

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 878855x
Priemerná čítanosť článkov: 11414x

Autor blogu

Kategórie