Založ si blog

Španielsko zatklo antifašistických bojovníkov, ktorí bojovali v Novorusku: Žiadame ich prepustenie!

Minulý piatok bolo v Španielsku zatknutých osem antifašistických komunistických bojovníkov, ktorí bojovali v Novorusku v hnutí odporu proti novej ukrajinskej vláde, neonacistickým dobrovoľníckym jednotkám a prezidentovi Porošenkovi. Prišli do Donbasu brániť bezbranných obyvateľov Novoruska, ktorých vraždila vlastná ukrajinská vláda. Španielski bojovníci bojovali vrámci Dobrovoľníckeho komunistického práporu, ktorého členstvo tvoria komunistickí dobrovoľníci z rôznych republík z bývaleho ZSSR, miestni komunisti z Luhanska a Donecka, Talianska, Francúzska, Španielska a ďalších krajín Európy. Ako priznali španielske úrady, zatknutí bojovníci vyznávajú komunistickú ideológiu a do boja ich priviedol príklad interbrigadistov, teda zahraničných dobrovoľníkov, ktorí počas španielskej občianskej vojny v 30. rokoch minulého storočia bojovali na strane ľavicovej republikánskej vlády proti fašistickým silám generála Francisca Franca.

Koho záujmy obraňuje Španielska vláda?

Všetci zatknutí Španieli sú obvinení z vrážd, držania zbraní a trhavín a spáchania činov proti španielskym záujmom v zahraničí. Tu jasne vidíme, na koho strane je vláda Španielska, keď zatvára svojich občanov, ktorí sa postavili na obranu ľudí Novoruska, ktorí vyznávajú antifašistické a antikapitalistické pozície a idú v šľapajách svojich slobodne zmýšľajúcich predkov, ktorí bránili Španielsku republiku proti fašizmu. Jedinou krajinou, ktorá pomáhala republikánskemu Španielsku v tej dobe bol práve ZSSR. Títo bojovníci preto považovali za svoju morálnu povinnosť ísť brániť ľudí z bývaleho ZSSR, tak ako to kedysi spravili oni a postavili sa za republikánske Španielsko.

Podľa španielskych orgánov sa títo antifašisti dopustili vraždenia, držania zbraní a previnili sa proti španielskym záujmom v zahraničí… Vzdor- strana práce sa pýta, kto sa dopustil vraždenia vlastného obyvateľstva, kto povraždil tisíce obyvateľov východnej Ukrajiny… bola to ukrajinská vláda a prezident Porošenko a práve títo by mali byť obvinení z vojnových zločinov a zločinov proti mieru a nie bojovníci, ktorí len bránili ľudí Novoruska. Ukrajinská vláda má za sebou podporu zločineckej organizácie NATO, USA a viacerých vlád Európy, ktoré po celú dobu schvaľovali vojenský postup Kyjeva a tak aj oni nesú rovnaký podiel na vraždení obyvateľov východnej Ukrajiny.

Španielska vláda týmto demaskovala svoje záujmy, lebo keď títo bojovníci podľa nej bojovali proti zahraničným záujmom Španielska, tak tým povedali všetko a to to, že Španielsko je na strane ukrajinského zločineckého režimu, ktorý vraždí nevinných civilistov a vyzbrojuje neonacistické milicie v boji proti bojovníkom Novoruska.

Prepustite zatknutých

Vzdor- strana práce apeluje na Španielsko, aby urýchlene prepustilo zatknutých bojovníkov a za ich statočnosť v boji za humanizmus, ľudstvo, mier, slobodu a ochranu civilistov ich vyznamenalo štátnym vyznamenaním, lebo idú v šľapajách miliónov statočných mužov a žien, ktorí sa nie tak dávno postavili nacizmu a fašizmu a tak zachránili ľudstvo pred záhubou.

Ako sa vyslovili zatknutí bojovníci: „Obyvateľov Novoruska spája boj proti fašizmu, proti pravidlám oligarchov a za národné ciele. Bojovali sme proti fašistom v Kyjeve a oligarchom, ktorí vyplienili post-sovietsku Ukrajinu a to je národno-oslobodzovacie hnutie, kde si ľudia bránia svoju kultúru, svoj jazyk a samých seba. Zlomovým bodom pre nás bol masaker v Odese, ale existuje mnoho dôvodov, prečo sme sa pripojili k boju: prišli sme na pomoc pri budovaní socialistického štátu v Európe, brániť ľud v Donbase pred armádou z Kyjeva. Je to aj boj proti fašizmu, lebo my sme zaviazaní interbrigadistom, ktorí sa pripojili k medzinárodným brigádam v Španielsku v rokoch 1936-1939, ktoré pomáhali brániť republiku pred Frankom.”

M. Pomajdík – podpredseda Vzdor- strana práce

Foto: zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=aZ8cQG5Ff7w

 

 

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 878228x
Priemerná čítanosť článkov: 11406x

Autor blogu

Kategórie