Založ si blog

Ako bačuje oligarchia v U. S. Steele: Nehorázne platy a odmeny pre jej riaditeľov…

Prezident košických železiarní U.S. Steel George Babcoke zarobil za minulý rok 5,18 milióna dolárov, čo je zhruba 4,85 milióna eur. Generálny riaditeľ a prezident celej korporácie U.S. Steel Mario Longh zarobil za minulý rok 13,2 milióna dolárov (12,3 milióna eur). Títo muži poberajú takéto nehorázne platy aj v dobe, kedy ide U.S. Steel prepustiť len v USA až 10% svojich zamestnancov.


Je nehorázne, že v dobe keď ide U.S. Steel masovo prepúšťať, tak svojmu šéfovi Mario Longhimu zvýšili oproti predchádzjúcemu roku plat z 5,64 milióna na dnešných spomínaných 13,2 milióna dolárov, takže už vieme, prečo nie sú mzdy pre 10% pracovníkov spoločnosti, kedže ich riaditeľovi zvýšili plat skoro o 8 miliónov dolárov…. Je to choré v akom systéme to žijeme.

Železiarne pre prospech celej spoločnosti 

Za socializmu boli košické železiarne v rukách celého národa, vďaka tomuto gigantu mali desaťtisíce ľudí dôstojnú prácu z ktorej mohli spokojne žiť a nie živoriť ako dnes… znamenalo to obrovský rozkvet mesta Košice a obyvateľov v ňom.

Dnes slúžia košické železiarne len pre úzku skupinu oligarchov, ktorí si z našej práce pakujú vrecká. Asi si dobre viete predstaviť, ako by ten jeho plat 4,85 milióna Eur vedel pomôcť v ďalšom rozvoji celej našej spoločnosti, keby nekončil v súkromných rukách, teraz však je v kapse jedného muža a na radovánky jeho rodiny…

Povedzme dosť systému, ktorý im toto všetko umožnil a tým je kapitalizmus. Vráťme košické železiarne do našich rúk, aby z nich prosperovala celá krajina, ako tomu bolo kedysi.

My vo Vzdore- strane práce sa pýtame: Je to demokracia, ak počúvame, ako každý rok pre túto bandu pracujeme čoraz viac, ako stúpa produkcia, ako rastie ekonomika, no zároveň nás masmédiá poúčajú o tom, ako musíme žiť čoraz horšie, ako sú nevyhnutné škrty a ako vraj si žijeme nad pomery. Sú také médiá vôbec na strane človeka, keď sa skláňajú pred týmto otrokárskym poriadkom a nám hovoria, aby sme sa bičovali?

Bojujme spoločne za zmenu !

Sme za demokraciu, kde úplne všetko v krajine vrátane našej pracovnej sily patrí nám, kde pracujeme pre seba a nehádžeme miliónové zisky do cudzích rúk. Sme za zákaz a tvrdé potlačenie vykorisťovania. Ľudia, ktorí chcú hrabať milióny z cudzej práce a to od rôznych kšeftárov a špekulantov až po nadnárodných bankárov tu nemožu mať miesto.

Demokracia neznamená možnosť nadávať, ale možnosť o niečom rozhodovať. A národ, ktorý nič nemá o ničom rozhodovať nemôže.

Sme za demokraciu, ktorá každému zabezpečí dôstojný život, aby sa každý mohol venovať tomu, čo ho zaujíma a nie aby celý život riešil existenčné problémy.

Sme za demokraciu, v ktorej sa médiá a politika netvária, že sú na strane všetkých, ale pritom sú len na strane úzkych kruhov. My otvorene hovoríme za koho sme a proti komu sme!

Takáto demokracia sa však nedá len zvoliť, nik ju nevybojuje za nás, takáto demokracia sa dá len vybojovať a to jednotou a solidaritou ľudí. My tejto demokracii hovoríme SOCIALIZMUS a práve preto sme tu VZDOR –strana práce.

 

Miroslav Pomajdík- Vzdor- strana práce

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 876906x
Priemerná čítanosť článkov: 11388x

Autor blogu

Kategórie