Založ si blog

Odporcovia NATO pod drobnohľadom tajných služieb: V Poľsku obvinili predsedu strany Zmena zo špionáže

Poliaci začínajú vo svojej krajine umlčiavať opozíciu voči NATO a kapitalizmu. Len pred nedávnom boli zatknutí a odsúdení štyria členovia Komunistickej strany Poľska za šírenie komunistických myšlienok a vláda sa snaží komunistov úplne zakázať, po vzore Ukrajiny a od našich susedov prichádzajú ďalšie znepokojujúce správy, kedy bol poľskou tajnou službou zatknutý predseda strany Zmena Mariusz Piskorski, ktorého obvinili z proruskej špionáže. Slovenský portál Topky.sk priniesol túto správu pod senzačným názvom: „Poliaci podnikli raziu na proruských agentov, prvý za mrežami…” Ako môžeme vidieť, Topky.sk majú už v tom jasno, oni už zadržaného politika označili za proruského agenta, len tak, bez žiadneho dôkazu, či súdneho procesu. Niektoré naše média vedia označiť človeka rovno za proruského špióna. Manipulácia a demagógia, aká sa stáva bežnou súčasťou našej žurnalistiky. Tajná poľská polícia zadržala a na výsluch predviedla aj ďalších predstaviteľov politickej strany Zmena. V dnešnej dobe si môžete vyslúžiť prezývku, že ste proruský ( čo v preklade znamená, že ste putinovec a rusofil, ktorý sa snaží spraviť zo svojej krajiny Putinov protektorát ) len za to, že sa postavíte proti NATO, americkým záujmom, či  proste sa odmietnete podvoliť hystérii, ktorá démonizuje Rusko a označuje ho za nejakú os zla, ktorá ohrozuje európsku civilizáciu….

Už dlhšie je badať v EÚ nástup nového honu na čarodejnice, no tentokrát sú pod drobnohľadom odporcovia kapitalizmu a teroristickej zločineckej organizácie NATO. Každý kto sa stavia proti NATO a americkým záujmom v Európe, je hneď označený za proruského, za putinovca, za plateného trolla a po novom už aj za špióna. Presviedčame sa o tom dennodenne, no žiaľ v takom Poľsku už odporcov NATO zadržiava tajná poľská polícia. Poľsko po roku 1989 začalo hrať úlohu Trojského koňa USA v strednej Európe, nakoľko sa Poľsko vždy ochotne stalo a stáva vykonávateľom americkej zahraničnej politiky v regióne.

V Poľsku nastúpila na čelo konzervatívna vláda, ktorá sa stavia veľakrát kriticky k EÚ a jej nariadeniam, začo sa dostáva aj do sporov s vedúcimi predstaviteľmi EÚ. U určitej skupiny nášho obyvateľstva to vyvolalo aj sympatie, že nová vláda v Poľsku nechce byť len poslušným vykonávateľom toho, čo im nariadia z Bruselu. Žiaľ, poľská vláda na druhej strane dokazuje, že smerom k politike USA neprehodnotila žiadne svoje postoje, práveže sa stáva oddanejším spojencom USA. Môžeme to vidieť v stále väčších nenávistnejších vyhláseniach smerom k Rusku, keď napr. poľský minister zahraničia Witold Waszczykowski, sa vyjadril, že Rusko predstavuje existenčnú hrozbu pre Európu a je pre náš kontinent väčšou hrozbou, ako teroristi z Islamského štátu. Poľsko opätovne žiada navyšovanie vojsk NATO na svojom území, čo špičky NATO a USA vždy privítajú, lebo ide o nimi nadiktovanú politiku, ktorú Poľsko veľmi rado vykonáva. Poľskí a NATO predstavitelia nás strašia akousi ruskou inváziou do Európy a tým ospravedlňujú postupnú vojenskú kolonizáciu stredo a východoeurópskych štátov zo strany NATO a teda hlavného hegemóna- USA.

 

Si proti NATO? Zatvoriť!

 

Pozrime sa však na “hlavné previnenie” poľskej politickej strany Zmena a jej predsedu. Táto strana sa stavia proti NATO, proti prítomnosti amerických vojsk v Poľsku a v regióne. Ďalším “prehreškom” tejto strany bolo to, že chce zorganizovať mohutné demonštrácie proti NATO počas summitu NATO, ktorý sa uskutoční v júli tohto roku vo Varšave a že strana rokovala s viacerými organizáciami a stranami zo susedných štátov, aby podporili tieto demonštrácie. Poľské médium Gazeta Wyborcza o tom píše: „Podobne ako Zmena sú to odporcovia prítomnosti amerických vojsk v našej časti Európy. Medzi stúpencami sú ako krajní ľavičiari, tak nacionalisti. Spája ich myšlienka spolupráce s Ruskom Vladimíra Putina. A čo je dôležité, ich členovia rokovali s poľskou Zmenou o príchode do Varšavy, aby demonštrovali počas júlového summitu. ” Takže ako vidíte, keď ste proti prítomnosti vojsk USA v Európe, organizujete protest proti NATO a rokujete aj s inými stranami z iných štátov a chcete spolupracovať s Ruskom ( keď spolupracujete s inými krajinami to je v poriadku, len s touto nemôžte… ), tak sa stávate vhodným kandidátom na zaistenie tajnou službou…

Tomasz Jankowski zo Zmeny okomentoval obvinenia zo strany poľskej tajnej služby: „Je samozrejmé, že hnutie sa vzhľadom k zväčšovaniu prítomnosti vojsk NATO v našej časti Európy snaží spájať a zjednocovať sily. Ale robiť z toho špionáž je manipulácia a zneužitie. Neinšpirujú nás, ani neplatia žiadne cudzie služby.” Tiež dodal, že aj keď ich strana čelí perzekúcii a tlaku štátnej moci, demonštrácie proti NATO počas summitu prebehnú a zúčastnia sa jej aj odporcovia NATO zo zahraničia.

Spomínané incidenty jasne naznačujú, že kto sa stavia proti NATO a americkým agresívnym geopolitickým záujmom v Európe, začína byť považovaní za agenta Ruska, za špióna a za vaše verejné názory proti NATO, či presadzovanie odchodu svojej krajiny z tejto teroristickej organizácie vás čakajú problémy so štátnou mocou. Možno nie sme ďaleko od chvíle, keď budeme trestne stíhaní za naše snahy postaviť sa NATO. Chcú ľuďom vtĺcť do hláv, že predsa ten, kto je proti NATO, je určite agentom, alebo trollom Ruska, že ide o obdivovateľa Putina a že organizácie a politické strany, ktoré hlásajú odchod z NATO, či nechcú americké, alebo iné cudzie vojská na svojom území sú určite platené Ruskom a ide o proruské a rusofilské strany. Toto sa nám snažia natlačíť do hláv.

Tiež chcem upozorniť na to, že aj na Slovensku boli počas Dzurindovej vlády zaznamenané represívne metódy proti odporcom NATO, kedy boli aktivisti proti NATO veľakrát zadržiavaní slovenskou tajnou službou SIS a museli čeliť zastrašovaniu a výsluchom. Niektorým bolo znemožnené sa dostaviť na demonštrácie proti NATO a Bushovi, kedy si ich naši tajní odchytávali počas ich presunu na protesty. Veľa by nám o tom vedel rozprávať aj jeden terajší člen Vzdoru-strany práce, ktorý tieto metódy SIS zažil na vlastnej koži.

 

Základne NATO budú slúžiť aj na potláčanie protestov

Stratégovia NATO tiež odhalili nedávno ďalšie svoje zámery, prečo rozširujú svoju pôsobnosť do každej krajiny. Citujeme: ” I přes nedostatky považují alianční činitelé síly velmi rychlé reakce za důležitý prvek společné obrany, který je možné využít, aby dokázaly udržet v mezích občanské nepokoje nebo situace, kdy dochází k překročení aliančních hranic.”

Vzdor-strana práce upozorňovala práve na fakt, že aj základňa NATO vo Vajnoroch bude hlavne zameraná proti obyvateľom Slovenska. Tým, že NATO priznalo, že svoje základne zriaďuje aj kvôli tomu, aby zakročili proti občianskym nepokojom, jasne demaskovalo, že ich prioritou je v týchto krajinách zakročiť proti každému, kto sa postaví proti ich záujmom… tak o akej slobode a demokracii to hovoríme…veď to je jej jasné popretie. NATO tvrdo zasiahne proti každému svojmu nepriateľovi z spoločnosti a tým že aj Slovensko zriadilo základňu vo Vajnoroch, pripravilo pôdu na potláčanie demokracie v našej krajine a kto za to nesie hlavnú zodpovednosť? ÁNO – Smer- SD, oni sa stali kolaborantmi, ktorí odobrili túto základňu, ktorej hlavná činnosť bude vždy smerovať proti obyvateľom Slovenska a ich nespokojnosti proti vojnovým štváčom.

 

Vzdor-strana práce terčom špinenia

 

Je to jasný zámer démonizovať a politicky znemožniť každého, kto je v opozícii proti kapitalizmu, NATO a vyvolať tak dojem, že o NATO sa nediskutuje. Vzdor-strana práce žiada rozpustenie NATO, odchod Slovenska z tejto zločineckej organizácie, tak isto je proti akejkoľvek prítomnosti cudzích vojsk na našom území, proti základniam NATO na našom území, či proti vysielaniu našich vojakov do pokojných krajín, ako sme tomu svedkom teraz, keď chcú našich vojakov vyslať do pobaltských krajín, kde majú byť jasnou protiváhou k ruským vojenským silám. Vždy musíme presadzovať spoluprácu medzi národmi, kritizovať hlúpe štvácke a vojnuchtivé postoje, ktoré démonizujú Rusko a označujú ho za hrozbu. Tieto postoje majú za cieľ postaviť opäť národy proti sebe, zaviesť nás do zničujúcich konfliktov.

Napr. Vzdor-strana práce za svoje mierové a antiNATO postoje bola určitými kruhmi označovaná ako tiež proruská a že ju financuje ruská tajná služba. Takéto hlúpe ohovárania sa stávajú čoraz využívanejšou zbraňou proti odporcom NATO. Kto pozná postoje Vzdoru-strany práce určite vie, že strana bojuje za socializmus a že dnešné Rusko je takou istou kapitalistickou krajinou, ako ktorákoľvek iná európska krajina. Spor Ruska a EÚ vnímajú ako boj veľmocí a neprikláňajú sa ani k jednej, alebo druhej veľmoci, pre nich sú spojencami pracujúci z celej Európy a sveta, bez rozdielu na krajinu. Presadzujú spoluprácu a mier, nie nenávisť a vojnu.

 

Špionáž pre americké a západné záujmy nikto neodhaľuje…

 

Tiež sa pýtam, ako je možné, že naše média, nepíšu o tom, či tom politikovi ako o proamerickom, veď existuje množstvo dôkazov o tom, ako v dejinách, alebo tak isto aj v súčasnosti platili tajné služby štátov zo Západnej Európy a USA rôznych politikov, organizácie, či politické strany a hnutia v snahe ovplyvniť vnútorné politické pomery krajín. Zabudli sme už na prevraty a “revolúcie” v rôznych krajinách, ktoré boli financované Západom?

Dnes sa to deje tak isto, len sa o tom akosi nepíše. Koľko politikov, strán a hnutí je aj v tomto momente na výplatných páskach USA a jeho lokajských štátov? Všetci sme sa mohli presvedčiť o pozadiach rôznych kvázi demokratických prevratoch, ktoré boli financované Západom, pre príklad nemusíme chodiť ďaleko napr. taký Majdan na Ukrajine je toho krásnou ukážkou, alebo “revolúcie” v Gruzínsku, Moldavsku… Prečo teda európske vlády nezatýkajú týchto ľudí a politikov a neoznačujú ich za špiónov? Všetci asi veľmi dobre vieme prečo…

Nad Európou sa naozaj zmráka a možno už čoskoro nás odporcov NATO, kapitalizmu a americkej vojenskej prítomnosti v Európe budú zatvárať v našich krajinách za tzv. neamerickú činnosť….

 

Miroslav Pomajdík

Nie je múr, ako múr. . . Alebo ako sú kapitalistické múry a ploty predsa „demokratickejšie“ a „slobodnejšie“, ako tie komunistické. . .

16.11.2019

Dnešná kapitalistická politická reprezentácia posledné dni vo veľkom oslavuje pád berlínskeho múra. Hovoria o tom, že komunisti stavali múry, ploty, ktoré rozdeľovali ľudí. Pri výročí pádu berlínskeho múru hovoria o tom, ako už nikdy nemôžu ploty a múry vznikať na hraniciach štátov, že múry a ploty sú symbolom komunistov, neslobody a podobne… Na začiatok si [...]

Nevytŕčaj z radu, máme pre teba metál: Čaputová a jej politická kultúra v praxi …

13.08.2019

Posledná masovo medializovaná správa o odovzdaní “prestížnej ceny“ za politickú kultúru Čaputovej ma už naozaj nenechala chladným. Hovorí sa, že politikovi na novom poste treba nechať aspoň prvých 100 dní a potom začať s prvým hodnotením jeho práce. Práve to, že Čaputová ani nestihla vyvetrať v paláci Kiskov “smrádek“ a už dostala medzinárodnú cenu za [...]

Nech vedenie U. S. Steelu okreše svoje rozprávkové platy a vývoz zisku do USA a zastaví prepúštanie 2 500 pracujúcich: Alebo ako si primátor Polaček pohrkútal s vedením fabriky…

26.07.2019

U.S. Steel Košice oznámil, že do roku 2021 prepustí okolo 2 500 zamestnancov. Vedenie podniku narieka, že problémom je lacná ocel hlavne z Číny, emisné kvóty, či pridrahé energie na Slovensku. Oficiálne stretnutie s vedením podniku absolvoval primátor Košíc Polaček, nakoľko ako povedal: „chcel mať informácie o stave fabriky som chcel mať z prvej ruky, preto som sa stretol [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 878512x
Priemerná čítanosť článkov: 11409x

Autor blogu

Kategórie